2-daagse ACT basis training

Inhoud en doel van de training


Hiernaast is een afbeelding van de hexaflex te zien. De hexaflex onderscheidt 6 zuilen waarop ACT is gebaseerd: Waarden, Toegewijde actie, Het zelf, Mindfulness, Defusie en  Acceptatie en bereidheid. 

Je maakt in de training kennis met deze zes zuilen door zelf actief te ervaren wat deze zuilen betekenen. Je leert om te werken met de matrix en oefenen met metaforen om daarna alle kennis en vaardigheden toe te passen in de eigen praktijk. In een gesprek gaat het naast de zorginhoud vooral om het proces van gedragsverandering.  ACT biedt een geweldige kapstok om de cliënt en jou als zorgverlener grip te laten krijgen op dat veranderingsproces.

Ik werk met het boek van Gijs Jansen Time to ACT (Bol.com). Voor elke trainingsdag dienen een aantal hoofdstukken bestudeerd te worden. Elk hoofdstuk behandelt één zuil. Alleen door de methode écht in te laten dalen en thuis en op het werk te oefenen zul je de vaardigheden ontwikkelen om de tools goed toe te kunnen passen. Het is hetzelfde als met dansen: je kunt de passen leren, maar écht goed dansen leer je door te oefenen in de praktijk!

ACT=Doen!

De 2-daagse training is geaccrediteerd voor 40 punten voor het kwaliteitsregister voor diëtisten.

Aan andere zorgprofessionals wordt een certificaat uitgereikt wat ingediend kan worden bij betreffende beroepsorganisatie. Over accreditatie kan contact worden opgenomen.

Vragen?
Neem gerust contact met mij op voor nadere informatie of om je op te geven. 

Review ACT basis training


"Ik ben van nature een iets meer coachende diëtist en heb grote interesse in de psyche van de mens. Wat gaat er allemaal in iemand om? Wat denkt en voelt iemand en welke gedachten belemmeren iemand in het behalen van zijn/haar doelen?
 
Bij dieetbegeleiding komt veel meer kijken dan enkel voedingsadvies, want gedrags- verandering is niet zo makkelijk als het lijkt. Het is een proces. Met behulp van ACT leer je (je cliënt) op een andere manier met het denken om te gaan, wat kan helpen gedragsverandering te bereiken. 
 
Ik vind de ACT opleiding van Ismay Wiggers een prachtige training om de Acceptence and Commitment Theory te vertalen naar de praktijk binnen het werk als diëtist. Ismay vertelt gepassioneerd, behandelt relevante voorbeelden uit de praktijk en laat je zelf ook oefenen onder het mom van 'practice what you preach'. Dankzij haar training lukt het mij beter om ACT toe te passen in de praktijk en heb ik nóg meer mooie, diepgaande en vruchtbare gesprekken met mijn cliënten!"
 
Met vriendelijke groet,  Kristel Ruiter, diëtist (voor darmproblematiek)