Wie ben ik?

Van waar kom ik...

In 1986 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb intussen meer dan  20 jaar ervaring als diëtist, eerst in de tweede lijn en sinds 2011 in de eerste lijn. Daarnaast heb ik allerlei functies gehad, variërend van artsenbezoeker, kwaliteitsfunctionaris, docent en trainer.  Mijn hele carrière zie ik als een zoektocht. Geleidelijk aan kwam ik erachter wat ik juist wél en  juist niet wilde. En met welke doelgroepen ik het liefst wilde werken.

Om meer diepgang in mijn werk te verkrijgen en uit brede belangstelling heb ik Algemene Sociale Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Utrecht gedaan. 

Daarnaast wilde ik het gevoel hebben dat ik iets voor mijn medemens kon betekenen. 
Na allerlei omwegen ben ik uitgekomen op een eerstelijns-praktijk met aandachtsgebied overgewicht en emotie-eten zie: www.dietiekopmaat.nl. 

Daarnaast besloot ik om een actieve rol binnen het KDOO (netwerk van de NVD: Kenniscentrum Diëtisten voor Overgewicht en Obesitas) te gaan spelen met een aantal inspirerende collega's.

Met Act  kwam ik 14 jaar geleden in aanraking tijdens de training "Uit de ban van emotie-eten" van Joanna Kortink, later gevolgd door trainingen bij Heidi Stiegelis en Gijs Jansen. Intussen mag ik mijzelf ACT master noemen. Mijn  werk als diëtist doe ik op basis van  Act.

Waarom ACT?

Act is een procesinterventie. Zelfs in het bedrijfsleven wordt de methode toegepast en ook zelf kun je je eigen matrix maken. Op de homepage zie je een versie van mij.

De vraag is wat jouw cliënt écht wil bereiken.
Als diëtist coach je de cliënt in het proces daar naar toe. De cliënt heeft de regie.

Act biedt fantastische handvaten voor cliëntgerichte zorg. Is bovendien multidisciplinair inzetbaar en geeft goed overzicht van waar de cliënt staat.

Met Act als gedragsveranderingsmethode  kun je als diëtist bijdragen aan een duurzame gedragsverandering. Dus niet alleen bij een gewenste leefstijlverandering, maar op alle terreinen waar een gedragsverandering gewenst is.


tel: 06-42508939
factinpractice@gmail.com