Over mij

Ismay Wiggers

Van waar kom ik…

In 1986 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb intussen meer dan  20 jaar ervaring als diëtist, eerst in de tweede lijn en sinds 2011 in de eerste lijn. Daarnaast heb ik allerlei functies gehad, variërend van artsenbezoeker,  kwaliteitsfunctionaris paramedici bij het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO  (intercollegiale toetsing en visitaties) en unit manager, tot docent en trainer.  Mijn hele carrière zie ik als een zoektocht. Geleidelijk aan kwam ik erachter wat ik juist wél en  juist niet wilde. En met welke doelgroepen ik het liefst wilde werken. Bij de zorg ligt mijn hart.

Om meer diepgang in mijn werk te verkrijgen en uit brede belangstelling heb ik Algemene Sociale Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Utrecht gedaan.

Na allerlei omwegen ben ik uitgekomen op een eerstelijns-praktijk met aandachtsgebied overgewicht en emotie-eten. Gebaseerd op ACT.

Eerste ACT ervaring..

Met Act  kwam ik 14 jaar geleden in aanraking tijdens de training “Uit de ban van emotie-eten” van Joanna Kortink, later gevolgd door trainingen bij Heidi Stiegelis en Gijs Jansen. Intussen mag ik mijzelf ACT master noemen.

Ik dénk intussen ACT….Want het gaat bij onze behandeling als zorgprofessional naast de adviezen die we geven natuurlijk vooral om een gedragsverandering.

Trainingsacteur

Met veel enthousiasme heb ik de opleiding tot professioneel trainingsacteur volbracht. Ik ben altijd dol geweest op toneelspelen, maar in dit geval heb ik het niet (alleen) voor het plezier gedaan, maar vooral om van te leren en deelnemers te kunnen laten leren.

Als trainingsacteur kan ik vanuit deze nieuwe rol ook binnen de ACT trainingen effectiever rollenspellen inzetten binnen een veilige setting. Iets wat ik achteraf gezien tijdens mijn eigen opleiding gemist heb. In sommige gevallen zal ik gebruik maken van de diensten van een collega-trainingsacteur.